En la segona edició dels Premis Periodisme Sanitari, l’Associació de Dret Sanitari de la Comunitat Valenciana (ADSCV) ha guardonat Xelo Gimeno amb el premi a la trajectòria professional, i Kristin Suleng, amb el reconeixement al millor treball periodístic pel seu reportatge “Bioneuroemoción, el negocio de la desgracia ajena”, publicat en la Revista Plaza.
CONSULTE AQUÍ LA NOTICIA
La periodista dels serveis informatius d’Á Punt Xelo Gimeno ha sigut premiada pel jurat per la seua trajectòria professional. El guardó és un reconeixement a la seua «contrastada independència i compromís amb la idea de servei públic del periodisme», subratllen. Gimeno compta amb una dilatada experiència en la redacció de notícies de l’àmbit de la salut, la sanitat i la ciència.
Per la seua banda, el reportatge “Bioneuroemoción, el negocio de la desgracia ajena”, publicat en la Revista Plaza per la periodista valenciana especialitzada en informació i divulgació científica Kristin Suleng, s’ha alçat amb el premi al millor treball periodístic. Es tracta d’un ampli reportatge de recerca sobre la bioneuroemoció, una pseudoteràpia que parteix de la premissa que són els pacients els que creen les seues pròpies malalties.
En la selecció del treball premiat el jurat ha valorat l’interés informatiu, la qualitat narrativa de la història, la recerca pròpia, el rigor en el tractament dels fets, la independència, l’originalitat i la contribució del treball en el periodisme i en la societat.
L’Associació de Dret Sanitari de la Comunitat Valenciana fa un reconeixement amb aquests premis als professionals de la informació que treballen i publiquen de manera regular sobre assumptes sanitaris i mèdics a la Comunitat Valenciana i que busquen l’excel·lència, la innovació i el rigor en el tractament dels fets.